Over mij

  • Herbertusbossen - Heeze
Kees van Dongen
Landschap- & Reisfotograaf

Over mij

Ik ben opgegroeid in Zuidoost-Brabant, in Asten om precies te zijn. Mijn ouders namen me al vroeg mee naar de natuur om vele wandelingen te maken. En dat heeft me een goede basis gegeven. In Zuid-Limburg, maar ook vlak bij mijn woonplaats. Rondom Asten is namelijk relatief veel natuur te vinden met elk zijn eigen karakter. Zo vinden we de Strabrechtse heide in Lierop/Heeze, de Pan in Someren/Maarheeze, de Groote Peel in Asten, De Mariapeel in Griendtsveen / Helenaveen. Maar ook in Limburg zijn fantastische natuurparken te vinden zoals bijvoorbeeld De Hamert in Wellerlooi en natuurlijk Zuid-Limburg en de Voerstreek in België (net onder het zuiden van Limburg). Het Speulderbos op de Veluwe is ook een favoriete plek.

Tevens focus ik me hierbij op het onderwijzen van de basis-skills voor natuurfotografie en dan met name landschapsfotografie. Ik geef workshops op het gebied van fotografie en een-op-een workshops op het gebied van post-processing (nabewerking) in Photoshop van landschappen.

Mijn apparatuur

Ik fotografeer met Fujifilm X series. Ik gebruik momenteel de Fujifilm X-T4, Fujifilm X100V en de Fujifilm X-T20 samen met lenzen van Fujinon. Hiervoor heb ik 12 jaar met Nikon dSLRs en de daarbij behorende lenzen gewerkt. De laatste 6 jaar daarvan met de full-frame camera D800 van Nikon.

Ik gebruik Benro's ND-filters om het licht te regelen voor landschapswerk, samen met een Sirui koolstofvezel-statief. Nabewerking wordt gedaan met CaptureOne, Photoshop CC en Luminosity Masks panels.


Deel me 
Volg me
© 2021 Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design