Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Fotoshoot Het Speulderbos - Kees van Dongen | Fotografie
Skip to main content

Fotoshoot Het Speulderbos

Garderen

Al enige tijd was ik van plan om naar de Veluwe af te reizen om hier een aantal mooie foto's te kunnen maken. Voor mij wel een stukje rijden en dus dan maar besloten om een nachtje over te blijven om ook het morgenlicht te kunnen beleven. De weersvooruitzichten zijn goed dus op pad.

Aangekomen in Garderen op vrijdagmiddag rond de klok van 15.00 uur direct op verkenning uit. Uiteraard heb ik al veel huiswerk gedaan. Het zou jammer zijn om daar uren te moeten zoeken naar de mooie plekken, dan mis je net het licht. Dus meteen de omgeving van het hotel verkend en op naar Het Speulderbos wat mijn uiteindelijke doel is. Het bos bestaat voor een groot gedeelte uit oude beuken en naaldbomen zoals de lariks. Alle bomen zijn al even oud en dus heel hoog en dat maakt het erg sprookjesachtig. Het is betoverend mooi, de lente is volop zichtbaar, alle beuken krijgen hierdoor 'zwevende', laaghangede takken met felgroene, bijna lichtgevende bladeren. Ik kan mijn ogen bijna niet geloven. Wat een prachtig bos.

Elke plek, pad , hoek laat weer een mooie compositie zien. Ik weet niet van ophouden. Ik schiet constant foto's tot het 18.00 uur is. Ik rijd terug naar Garderen om snel een patatje te eten om vervolgens weer direct terug te rijden en de andere kant van het bos te gaan bekijken. Ik blijf in het bos tot de zon ondergaat rond 21.30 uur.

In de morgen om 5.30 uur op om om 6.00 uur de zonsopgang mee te kunnen maken in Het Speulderbos. Gelukkig heb ik het bos goed leren kennen en kan ik nu de mooie plekken nogmaals bezoeken om deze met het ochtendlicht vast te leggen. De zon komt nog niet echt door zo vroeg maar dat zorgt er alleen maar voor dat de foto's niet te veel contrast krijgen wat alleen maar ten goede komt aan de sfeerbeelden die ik er uiteindelijk van wil gaan maken.

Ik maak nog foto's tot 11.00 uur en moet weer naar het zuiden voor een afspraak in de namiddag, die achteraf wordt afgezegd ;(. Maar dat maakt het allemaal niet minder leuk :). Kortom het waren twee fantastiche dagen en ik weet zeker dat ik in de herfst hier weer te vinden ben.

Blog

Over dit artikel

Workshop Photoshop volgen?

Zou je ook meer willen weten over het bewerken van foto's of het samenvoegen van meerdere foto's? Volg dan een workshop en ontdek hoe je je foto's veel meer sfeer en gevoel kunt geven.

Nieuwsbrief

Gerelateerd aan dit artikel

Meer artikelen

© 2012 - 2024  Kees van Dongen - Fotografie  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacybeleid  |  Disclaimer  |  Website: Van Dongen Design - Update cookies instellingen