Skip to main content

Fotograferen in bos De Stippelberg

Ik kom al jaren, met enige regelmaat, in het bos De Stippelberg nabij De Rips in Noord Brabant. Een prachtig groot en zeer divers bos.

Ik ben gewend om altijd vanuit het zelfde startpunt (en dan niet waar de meeste wandelaars starten) het bos in te gaan om foto's te maken. Elk jaargetijde ben ik er te vinden, het is altijd anders en tenslotte een kartiertje rijden van woonplaats.

En dan krijg ik ineens op een vrijdagavond een ingeving dat ik dit bos toch eens van een andere kant moet benaderen. Dus zo gezegd zo gedaan en kom het bos in vanaf de noordkant. Direct valt me een prachtige, lange laan op met aan weerszijde lange rijen beukenbomen, tenslotte mijn favoriete bomen. Dat is duidelijk, dit wordt een feestje, een heerlijk temperatuur, prachtig licht en geen wandelaars te zien.

Na enige tijd kom ook nog bij een klein beekje uit en waan me dan ook in een sprookje. Vol verbazing schiet ik zo 300 foto's. 
Eenmaal thuis word ik alleen maar enthousiaster bij het bekijken van de vangst. Hier moet ik snel weer eens naar terug want ik heb nog maar een heel klein beetje kunnen opnemen ;)

Zoals u misschien al weet, ik maak graag een herfstversie van bossen ;) Zie hieronder enkele voorbeelden.

Blog

Over dit artikel

Workshop Photoshop volgen?

Zou je ook meer willen weten over het bewerken van foto's of het samenvoegen van meerdere foto's? Volg dan een workshop en ontdek hoe je je foto's veel meer sfeer en gevoel kunt geven.

Nieuwsbrief

Gerelateerd aan dit artikel

Meer artikelen

© 2012 - 2024  Kees van Dongen - Fotografie  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacybeleid  |  Disclaimer  |  Website: Van Dongen Design