Maak een boek van je foto's

Maak een boek van je foto's
Door Kees van Dongen , zaterdag, 14 maart 2020
Onlangs is me gevraagd of ik een review wil schrijven voor Fotofabriek.nl. Een website waar je een boek van je foto's kunt laten maken. Het boek is kosteloos naar me toegestuurd, ik zal hieronder mijn eerlijke mening geven.

Het betreft een A4 Hardcover fotoboek van 24 pagina's. Het boek wordt zoals beloofd netjes op tijd en goed verpakt geleverd. Mijn eerste indruk: het is een mooie presentatie. Het boek bevat mooie prints en de kleuren zijn zeer goed. De bestanden heb ik wel in hoge resolutie en met een grootte van ongeveer 25 MB per stuk toegevoegd op de website.

Het maken van een boek op de website is makkelijk te doen. Wel is het slim om eerst een account aan te maken, dan kun je je boek opslaan. Ander voordeel is dat je geen software hoeft te downloaden en te installeren. Persoonlijk installeer ik zo weinig mogeijk vreemde software om problemen met het besturingssysteem te voorkomen. Dus het is heel handig dat je dat zo on-line kan maken.

De kleurechtheid komt zeer dicht bij wat ik op mijn scherm zie. Ik heb mijn schremen gecalibreerd en heb de bestanden in RGB-kleurruimte ge-upload. Ik kan niet zeggen hoe het zou zijn in sRGB maar RGB heeft een ruimere kleurruimte wat normaliter een betere kleurweergave zou moeten geven bij druk- of printwerk dan sRGB. Dus als je kunt, upload dan bestanden in RGB. Ook de helderheid van de foto's is zeer goed. In bijvoorbeeld Zoom Magazine worden mijn foto's atijd te donker afgedrukt en dat is voor een fotograaf natuurlijk funest.

Mijn conclusie is dat het het fotowerk, de afwerking van het boek en de bestelling/levering me zeer goed is bevallen. Mooi drukwerk, snel en netjes geleverd.

Nog een leuk detail om te noemen: je wordt goed op de hoogte gehouden door fotofabriek.nl als je je bestelling hebt geplaatst. Zo krijg je ook een video te zien waarin je daadwerkelijk jouw boek in de lijmmachine ziet gaan, erg attent en leuk om te zien.

Website: https://www.fotofabriek.nl/
Boek maken: https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/

Boek4
Boek3
Boek1
Boek2

Workshop volgen?

Zou u ook meer willen weten over het bewerken van foto's of het samenvoegen van meerdere foto's? Volg dan een workshop en ontdek hoe u uw foto's veel meer sfeer en gevoel kunt geven.

Ik geef me op!

Over de schrijver

  • Kees van Dongen

    Kees van Dongen

    Kees van Dongen is landschapsfotograaf gevestigd in Helmond in Nederland.
    Hij houdt zich bezig met bosfotografie en geeft workshops op het gebied van fotografie en post-processing voor bewerking van foto's.

Gerelateerde artikelen

Lees ook: Tags: Boek, Fotoalbum, Fotoboek, Fotografie
 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Deel me 
Volg me
© 2021 Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design