Laatste herfstdagen 2020

Fotograferen in een druk bos

Laatste herfstdagen 2020
Door Kees van Dongen , donderdag, 19 november 2020
Nu we midden in de pandemie zitten zien we dat er bijna geen andere uitjes mogelijk zijn dan de natuur te bezoeken. En dat zie je nu in de bossen heel goed.

Of je nu door de week de natuur ingaat of in het weekend, het is erg druk in de bossen. En dan wordt het wat moeilijker om er te fotograferen. Zelf zie ik liever geen mensen op mijn foto's terug maar ben ook graag alleen in de bossen vanwege de rust. Ook wilen mensen wel eens een praatje maken, wat op zich erg aardig is, maar ik heb er eigenlijk geen tijd voor omdat het licht constant verandert en je soms snel moet handelen. Van de andere kant biedt het ook kansen om voorbijgangers te melden dat de foto's ook te koop zijn en om ze een visistekaartje te geven ;)

Maar met wat geduld en altijd op zoek te gaan naar een plek waar niet iedereen zich verzamelt lukt het toch aardig. Wat ik dikwijls doe is dwars door een bos lopen en daarmee bedoel ik dus geen paden volgen maar echt door ongerepte natuur trekken. Oficieel moet je op de paden blijven in Nederland maar ik maak niets kapot en ben altijd voorzichtig. Je komt in idere geval niemand tegen en komt op prachtige plekken waar nog nieamand een foto heeft gemaakt.

Hieronder vind je enkele voorbeelden die allemaal in de bossen bij De Rips in Noord brabant zijn gemaakt afgelopen maand. Het is een zeer veelzijdig en groot, prachtig bos!
Veel plezier!

Conception

Conception

Lets Go Trippin

Lets Go Trippin

Focus

Focus

In Dark Trees

In Dark Trees

Lets Start Again

Lets Start Again

Light As The Breeze

Light As The Breeze

Quiet Time

Quiet Time

Now Is The Hour

Now Is The Hour

Nothing Lasts Forever

Nothing Lasts Forever

Point Of View

Point Of View

Red Dawn

Red Dawn

Sign Of The Times

Sign Of The Times

Road Trippin

Road Trippin

With Every Light

With Every Light

Workshop volgen?

Zou u ook meer willen weten over het bewerken van foto's of het samenvoegen van meerdere foto's? Volg dan een workshop en ontdek hoe u uw foto's veel meer sfeer en gevoel kunt geven.

Ik geef me op!

Over de schrijver

  • Kees van Dongen

    Kees van Dongen

    Kees van Dongen is landschapsfotograaf gevestigd in Helmond in Nederland.
    Hij houdt zich bezig met bosfotografie en geeft workshops op het gebied van fotografie en post-processing voor bewerking van foto's.

Gerelateerde artikelen

Lees ook: Tags: De Rips, De Stippelberg, Fotografie, Herfst, Landschap, Landschapsfotografie, Nederland, Pandemie
 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Deel me 
Volg me
© 2021 Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design