Het Leudal fotograferen

Een stukje paradijs in Noord Limburg

Het Leudal fotograferen
Door Kees van Dongen , zaterdag, 20 juni 2020

Het Leudal, een klein natuurgebied vlak bij Roggel. Dit gebied had ik onlangs met twee vrienden bezocht na er heel lang niet meer te zijn geweest. Mijn ouders namen mijn zussen en mij vroeger vele malen hiermee naar toe. We hadden altijd het gevoel dat we even niet in Nederland waren omdat Nederland zo vlak is en dit gebied wat hoogteverschil kent.

En nu we dit weer bezochten, had ik dat gevoel nog steeds. Vele paden deden me denken aan de paden in Canada en dan met name op Vancouver Island. De verschillende flora die je hier aantreft lijkt veel op dat wat je op het eiland voor de Canadese kust vindt. Je hoeft dus niet altijd zo ver te reizen om iets moois te zien ;) Voor mij is het een half uurtje met de auto, dus dat is mooi. Overigens valt het me weer op hoe mooi Nederland is en met name in het zuiden. Alles is vanuit mijn woonplaats binnen een uur met de auto te bereiken. Ik voel me zeer bevoorrecht hier in Zuid Nederland te kunnen wonen ;)

Dit prachtige gebied leent zich uitstekend voor het maken van verschillende soorten foto's. Het bos bevat veel mooie paden en er kronkelt een mooi riviertje (De Leubeek) overal langs je heen. Uitstekend geschikt om allerlei invalshoeken uit te proberen. Je komt geheid terug met veel verschillend fotomateriaal.  Van bossen en meertjes tot beekjes en bruggetjes. Tevens vind je hier twee watermolens.

Zoals je misschien al weet, ben ik erg gecharmeerd van herfstkleuren. Dit omdat herfstkleuren meer verschillende tinten zichtbaar maken dan het groen dat je in de lente en de zomer ziet. Het kan zijn dat je hier ook herfstkleuren ziet. Ik bewerk veel foto's meteen tot een herfstversie. 

 

Across The Bridge

Across The Bridge

The Little Lake

The Little Lake

Into The Swamp

Into The Swamp

Workshop volgen?

Zou u ook meer willen weten over het bewerken van foto's of het samenvoegen van meerdere foto's? Volg dan een workshop en ontdek hoe u uw foto's veel meer sfeer en gevoel kunt geven.

Ik geef me op!

Over de schrijver

  • Kees van Dongen

    Kees van Dongen

    Kees van Dongen is landschapsfotograaf gevestigd in Helmond in Nederland.
    Hij houdt zich bezig met bosfotografie en geeft workshops op het gebied van fotografie en post-processing voor bewerking van foto's.

Gerelateerde artikelen

Lees ook: Tags: Canada, Fotografie, Het Leudal, Landschap, Landschapsfotografie, Nederland, Zomer
 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Deel me 
Volg me
© 2021 Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design