Fotograferen in bos De Stippelberg

Een prachtig groot bos in Noord Brabant

Fotograferen in bos De Stippelberg
Door Kees van Dongen , vrijdag, 03 juli 2020
Ik kom al jaren, met enige regelmaat, in het bos De Stippelberg nabij De Rips in Noord Brabant. Een prachtig groot en zeer divers bos.

Ik ben gewend om altijd vanuit het zelfde startpunt (en dan niet waar de meeste wandelaars starten) het bos in te gaan om foto's te maken. Elk jaargetijde ben ik er te vinden, het is altijd anders en tenslotte een kartiertje rijden van woonplaats.

En dan krijg ik ineens op een vrijdagavond een ingeving dat ik dit bos toch eens van een andere kant moet benaderen. Dus zo gezegd zo gedaan en kom het bos in vanaf de noordkant. Direct valt me een prachtige, lange laan op met aan weerszijde lange rijen beukenbomen, tenslotte mijn favoriete bomen. Dat is duidelijk, dit wordt een feestje, een heerlijk temperatuur, prachtig licht en geen wandelaars te zien.

Na enige tijd kom ook nog bij een klein beekje uit en waan me dan ook in een sprookje. Vol verbazing schiet ik zo 300 foto's. 
Eenmaal thuis word ik alleen maar enthousiaster bij het bekijken van de vangst. Hier moet ik snel weer eens naar terug want ik heb nog maar een heel klein beetje kunnen opnemen ;)

Zoals u misschien al weet, ik maak graag een herfstversie van bossen ;) Zie hieronder enkele voorbeelden.

Green Light

Green Light

The Green Leaves Of Summer

The Green Leaves Of Summer

The Tunnel

The Tunnel

Green Years

Green Years

Workshop volgen?

Zou u ook meer willen weten over het bewerken van foto's of het samenvoegen van meerdere foto's? Volg dan een workshop en ontdek hoe u uw foto's veel meer sfeer en gevoel kunt geven.

Ik geef me op!

Over de schrijver

  • Kees van Dongen

    Kees van Dongen

    Kees van Dongen is landschapsfotograaf gevestigd in Helmond in Nederland.
    Hij houdt zich bezig met bosfotografie en geeft workshops op het gebied van fotografie en post-processing voor bewerking van foto's.

Gerelateerde artikelen

Tags: De Rips, Fotografie, Landschap, Landschapsfotografie, Nederland
 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Deel me 
Volg me
© 2021 Kees van Dongen - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Disclaimer - Website: Van Dongen Design